Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново паленето - 147 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отново паленето - 147 1.9 JTD

Да започна с това, че съм прочел възможно повече теми относно проблем с паленето, имобилайзер и евентуалните "виновници". Да обясня и моя случай. Както си карам, изведнъж гасне, отбелязвам, че не прехълцва, което уж елиминира проблем с помпата. Когато пяла си пали от раз, когато изгасне насред пътя изписва разни грешки като ниско налягане на маслото, проблем с двигателя и мисля, че това беше. След като изгасне, я оставям към 1 минута, след това паля - не ще, още 1 минута - върти малко и пали, покарам ~1 километър и пак изгасне, така направи преди 2 седмици, от там на сам никакви проблеми (като по чудо??) и днес отново се появиха, нещо й става на електрониката, но точно какво - не знам. Намирам се в Италия, а тук нещо съм загубил надежда във майсторите. Дайте идеи.
    147 1.9 JTD 2004
    сивичък металик

Прегледай веригата на датчика на коляновия вал.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Щом пали като поизстине намирисва на датчик на колянов вал. От него светва и чека. На диагностика излиза.

Comment

Колега караш алфа и се намираш в Италия!!!!! Нима искаш да ми кажеш ,че няма кой да ти погледне колата.
        алфа ромео 156 тс

Comment

Повярвай ми, тук майсторите просто са... Сменят филтър без да махнат старото уплътнение, резултата е изтекло масло и нов филтър във коша, отделно купувам ново масло и филтър, както и да е. В зона Неапол съм, свободните ми дни са много ограничени. Свързаха ме със човек, който уж разбира от електроника, за да я закачим на диагностика. Ще видим какво ще покаже.
          147 1.9 JTD 2004
          сивичък металик

Comment

И аз съм ЗА датчик колянов вал.
            Скоро ги имах симптомите, смених го и сега е 6.
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Ако оборотите играят докато въртиш по-скоро д.разп.вал,подобен случай имах с него,но не гаснеше в движение.След гасене палеше,когато иска.

Comment

Първоначално публикувано от _br4vo_ Покажи съобщение
                Ако оборотите играят докато въртиш по-скоро д.разп.вал,подобен случай имах с него,но не гаснеше в движение.След гасене палеше,когато иска.
                Както виждаш колегата ясно си е обяснил, че колата гасне в движение. Това автоматично изключва датчика на разпределителния вал като виновник.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Още един случай днеска. Гасне в движение докато бях на 3та, отбивам. Изчаквам 1 минута и въртя, не пали. Чакам още малко, въртя и пак не ще. След това вкарвам на 1ва и паля без съединител, тръгва колата със съвсем леки клатения и си запали, та продължих втора, трета и така. Оставих я, за да вляза по-работа в един офис, след около час и нещо (колата е на сянка, ако има значение) влизам въртя и си пали от раз. Както казват и други, пали когато иска, гасне когато иска и въобще много ме дезориентира. Направо да я карам на диагностика, така ли? Ако наистина е от датчик колянов вал, защо на скорост пали или този датчик НЕ блокира напълно двигателя? Обяснете ми малко, че ми е за пръв път
                  147 1.9 JTD 2004
                  сивичък металик

Comment

Най-вероятно съвпадение?
                    На мен ми направи впечатление, че като се прецака имаше едно придърпване в движение, но не гаснеше докато е на скорост, чак когато натисна съединителя.

Comment

Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                      Най-вероятно съвпадение?
                      На мен ми направи впечатление, че като се прецака имаше едно придърпване в движение, но не гаснеше докато е на скорост, чак когато натисна съединителя.
                      същото е и при мен
                      147 1.9 JTD 2004
                      сивичък металик

Comment

Поне не е нещо скъпо и трудоемко. По-добре не си прави експерименти с палене на скорост, че ще си навлечеш доста по-скъпи ремонти.

Comment

Сменяи датчика на кв.

Comment

Working...
                          X